Tietoa meistä/tarinamme

”Villakeiju” syntyi vuonna 2009 päätoimisen lastentarhanopettajan työni ohella. Pohdiskelin mitä oikeasti haluaisin tehdä isona ja mitä herkkä ja haasteellisessa perhetilanteessa kasvanut pystyisi tekemään työkseen. Olin aina askarrellut ja tehnyt käsitöitä, käynyt kursseilla ja ne olivat mielekästä puuhaa ja terapiaa arjen haasteiden keskellä. Villakeiju syntyi kulkemaan käsi kädessä kohti aikuisuutta ja vielä tietämätöntä tulevaisuutta. Villakeiju toi pehmoisuutta ja elämäniloa haasteiden keskelle kun omat juuret olivat tärkeällä kasvun hetkellä hukassa ja miltei katkenneet. Huovutin erilaisia keijuhahmoja joista yksi jäi yrityksen maskotiksi.

Villakeiju on hakenut ”luonnettaan” vuosien varrella, alkaen keijujen ja muiden käsitöiden myyntiin tekemisestä, siirtyen pikkuhiljaa askartelutarvikkeiden myyntiin, kurssien pitoon ja sittemmin myös käsityötarvikkeiden myyntiin. Mitä kaikkea ihanaa tulevaisuus vielä tuokin tullessaan, sitä kaikkea emme vielä tiedä.


Jokainen vuosi opettaa jotain uutta ja olemme yhdessä keijun kanssa päättäneet pikkuhiljaa lisätä mm. kotimaisuusastetta eli pyrimme ottamaan myyntiin mahdollisuuksien mukaan Suomessa valmistettuja tai suunniteltuja materiaaleja tai muiden suomalaisten käsityöyrittäjien tuotteita. Olemme keijun kanssa avoimia yhteistyölle toisten suomalaisten pienyrittäjien kanssa.


Oman taustani vuoksi toivon, että Villakeijun siivet kantaisi tulevaisuuteen, koska haluaisimme tulevaisuudessa olla omalta osaltamme tekemässä myös yhteiskunnallisesti merkittävää työtä, tukemassa mm.erityisherkkiä, jännittämisestä, paniikista tai ahdistuksesta kärsiviä tai vaikeiden elämäntilanteiden keskellä eläviä, joiden on vaikea sijoittua työelämään. Toivoisimme voivamme tulevaisuudessa auttaa tarjoamalla turvallisia harjoittelu- tai työpaikkoja heille. Se edellyttää yritykseltä tasapainoa ja taloudellista vakautta, jota kohti pyrimme. Sen vuoksi kiitämme jokaista asiakasta, koska jokainen ostos on tärkeä pyrkimyksessämme auttaa tulevaisuudessa myös muita. Kiitämme myös jokaisesta, joka kertoo meistä esimerkiksi tutuilleen, jotka saattaisivat olla kiinnostuneita tuotteistamme, koska sekin auttaa meitä eteenpäin.

Kiittäen yrittäjä Johanna Airaksinen sekä myös perheyrityksessä työskentelevä puoliso Timo Airaksinen.

Yhteystietomme löydät täältä: